Jämför flera målsägandebiträden

Få erbjudanden från flera byråer.

Hitta ett bra målsägandebiträde

Om du har blivit utsatt för ett brott har du i vissa fall rätt till att få en jurist som stöd under åtalsprocessen. Jurist.se hjälper dig att hitta bästa möjliga målsägandebiträde.

Det är domstolen som utser ett målsägandebiträde, men som brottsoffer har man alltid rätt att önska en och då blir det oftast denne som förordnas. Det måste dock vara en person som är godkänd, vilket innebär att det oftast handlar om en advokat eller en jurist på en advokatbyrå. Staten står för kostnaderna.

Målsägandebiträdet hjälper brottsoffret genom under hela rättsprocessen. I uppgifterna ingår att säkerställa att förhörsprotokoll stämmer och att alla bevis tas med, samt att rätt skadeståndsanspråk riktas mot den åtalade. I rollen ingår även att vara ett stöd under rättegången.

För att få ett målsägandebiträde ska brottet vara riktat mot dig som person och fängelse måste finnas i straffskalan. Det är främst vid grova och kränkande brott som ett målsägandebiträde utses. Sexualbrott, misshandel och rån är exempel på fall där den brottsutsatte kan få hjälp av en jurist under rättsprocessen.

Med hjälp av Jurist.se kan du få kontakt med och jämföra upp till tre advokater som vill åta sig att bli ditt målsägandebiträde. Välj sedan den som känns bäst.

Så funkar det

  1. Fyll i formuläret. Beskriv ditt ärende.
  2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 målsägandebiträden som berättar vad de kan göra för dig.
  3. Välj målsägandebiträde. Välj sedan den du tycker är bäst lämpad för ditt ärende – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Fyll i formuläret nu