Kundservice

Här hittar du svar på dina undringar om vår tjänst Jurist.se, samt svar på vanliga frågor om att anlita jurister eller advokater.

Allmänt


Hur fungerar Jurist.se?

Jurist.se är en offerttjänst där du enkelt får kontakt med upp till tre juristbyråer som vill ge dig erbjudanden på juridisk hjälp inom det område du efterfrågar. Juristerna/Advokaterna vet att de konkurrerar med varandra och ger dig därför sina bästa erbjudanden. Genom att diskutera dina behov med dem lär du dig också mer om hur rättsområdet fungerar och kan jämföra deras upplägg och pris.

Börja med att fylla i formuläret. Vi väljer då ut upp till tre byråer som vill ha dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande, eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De jurister och advokater som har anslutit sig till Jurist.se betalar oss en summa för att få dina kontaktuppgifter. Varken vi eller byråerna använder dem dock till något annat än att ge dig ett konkret erbjudande som svar på din förfrågan.

Att den information du uppger kan vara väldigt känslig är alla parter mycket medvetna om och tjänsten efterlever mycket högt ställda krav på integritetsskydd.

Kostar det något att använda Jurist.se?

Vår tjänst är gratis och utan bindningar. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid, och vinsten kan bli stor. Genom att jämföra flera personliga erbjudanden ökar chansen att den juridiska hjälp du anlitar är bra och prisvärd.

Anslutna byråer betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra erbjudanden.

Vilka står bakom Jurist.se?

Jurist.se står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon jurist- eller advokatbyrå eller någon branschorganisation. Jurist.se är endast en neutral digital plattform genom vilken allmänheten kan få kontakt med lämpliga byråer som erbjuder juridisk expertis.

Tjänsten drivs av företaget Nettbureau som har liknande verksamhet i hela Skandinavien och delar av Europa. I Norge driver vi en liknande juridisk tjänst: Besteadvokat.no. I Sverige driver vi även tjänster som Mäklare.se, Försäkring.se, Larm.se och El.se. Med över 10 års erfarenhet och ett egetutvecklat datahanteringssystem kan du känna dig trygg med att använda Jurist.se.

Läs mer: Om Jurist.se

Är Jurist.se en juristbyrå?

Nej. Jurist.se är inte någon jurist- eller advokatbyrå, enbart en tjänst där du får och jämför erbjudanden på juridisk hjälp från anslutna byråer. Du kan därför aldrig anlita eller få råd om juridiska frågeställningar direkt från Jurist.se.

Det är först efter att du har fyllt i formuläret som du kan gå vidare och diskutera dina specifika behov direkt med de jurister och/eller advokater som då kontaktar dig.

Du får upp till tre erbjudanden per förfrågan som du kan jämföra. Som jämförelsetjänst är Jurist.se dock inte heltäckande eftersom det finns fler betydligt fler jurister än de som är anslutna till Jurist.se.

Är Jurist.se en tjänst för gratis rådgivning?

Nej. Jurist.se har inte någon egen juridisk expertis, det är enbart en tjänst där du får och jämför erbjudanden om juridisk hjälp från anslutna byråer. Denna rådgivning är inte gratis.

Du blir kontaktad av medverkande byråer för ett inledande samtal om dina behov och vilka möjligheter juristerna/advokaterna har att hjälpa dig. Det finns inte utrymme för någon djupare typ av rådgivning i dessa samtal.

Vad behöver jag tänka på när jag ska välja jurist?

Det är alltid bra att kontakta flera olika jurister för ett inledande samtal om ditt behov av juridisk hjälp. På detta sätt får du perspektiv på din situation och en tydligare bild av hur vägen framåt kan se ut. De byråer som är anslutna till Jurist.se sysslar inte med gratis rådgivning, så du kan inte förvänta dig uttömmande svar på juridiska frågeställningar, men ett inledande samtal kan ge dig en bild av vad du kan få hjälp med och till vilket pris. Du kan också få en känsla för personkemin, vilket kan vara en viktig aspekt om ni ska arbeta tillsammans.

De jurister som är anslutna till Jurist.se vet att du jämför med andra jurister. Därför är chansen större att de ger dig ett bra erbjudande, än om de misstänker att du inte jämför. Ta emot deras erbjudande och låt det sjunka in. Stressa inte. Det är sedan inte konstigt att tacka nej till en jurist du har pratat med. Det är spelets regler. Fyll gärna i formuläret för att komma igång. Passa också på att läsa alla våra tips och guider på artikelsidan:

Läs mer: Alla artiklarDin förfrågan på Jurist.se


Varför får jag bara erbjudanden från en jurist? Då kan jag ju inte jämföra!

Normalt sett blir du kontaktad av flera jurist- och advokatbyråer (dock maximalt 3 stycken). De flesta byråer är dock verksamma inom mycket begränsade rättsområden och när det händer att endast ett bolag kontaktar dig beror det på att inga andra kan lösa dina behov.

Vi utvecklar dock tjänsten kontinuerligt och allt fler jurister ansluter sig, så försök gärna igen efter några veckor om behovet kvarstår. Då kan flera byråer ha tillkommit.

Varför får jag besked om att inga jurister kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga byråer som som kan erbjuda dig den juridiska hjälp du söker. Det beror på vilket rättsområde du söker inom och vilka förutsättningar du har. Juristerna är oftast specialiserade på vissa segment inom juridiken och tar dessutom klienter inom begränsade geografiska områden.

Vårt mål är dock att alla svenskar ska kunna jämföra erbjudanden på den juridiska hjälp de behöver. Vi utvecklar därför ständigt Jurist.se och sluter kontinuerligt samarbetsavtal med flera juridiska byråer. Om ditt behov kvarstår om några månader, så försök gärna igen.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att jurister ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

Normalt tar det 1–2 dagar innan du hör något. Om du inte har blivit kontaktad av någon byrå efter 3 arbetsdagar, kan du e-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden, kan du skicka e-post till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi byråerna. Då får du endast erbjudanden via e-post eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon.

Jag vill inte ha kontakt med en eller flera av de byråer som ni uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka dessa?

Även om du redan har eller har haft kontakt med någon av juristerna, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför med flera av deras konkurrenter.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av en specifik jurist/advokat kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta det, så stryker vi förfrågan till dem.

Måste jag tacka ja till något erbjudande om jag har använt tjänsten på Jurist.se?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Jurist.se. Du kan tacka nej till alla.

De erbjudanden du får kommer från seriösa jurister och advokater och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra bolag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan beslut.

Hjälper ni mig att välja jurist?

Nej, vi är en oberoende marknadsplats för juridiska tjänster. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och de anslutna byråerna.

Däremot är Jurist.se en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med jurister och advokater som är genuint intresserade av att hjälpa dig med ditt ärende. Jämför dem och gör ditt val. Byråerna vet att de konkurrerar med varandra och det är inte på något sätt konstigt att välja en och tacka nej till resten.

Hur väljer jag jurist?

Ingen juristbyrå tycker det är konstigt att du jämför flera och väljer en av dem. Det är helt normalt. Om juristen eller advokaten förstår att du inte jämför riskerar du att få betala för mycket för tjänsten.

Diskutera dina behov med byråns representant och ta sedan emot deras erbjudande. Gärna skriftligt. Be om betänketid och jämför sedan de erbjudanden du fått i lugn och ro. Gör så ditt val.

Du tjänar på att i denna process också söka grundläggande kunskap om det juridiska område där du har behov av hjälp. Förbered dig även på samtal från byrån genom att kolla deras hemsida innan de hör av sig. Du får namnet på byrån i bekräftelsen när du har skickat in formuläret.Integritetsfrågor


Kan jag få erbjudanden utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade jurister. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

För att du ska kunna få ett personligt erbjudande måste du och de intresserade juristerna inleda en dialog om dina behov. Därför behöver de dina kontaktuppgifer.

Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut rätt jurister. Dessutom gör det processen mellan dig och de olika juristerna enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Jurist.se kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig erbjudanden på juridiska tjänster inom 30 dagar. Informationen om dig kommer inte att användas till något annat eller spridas.

Vi följer noga reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart, kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mailinglista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få ifrån oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra ifrån oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inbox. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Jurist.se betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inbox kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inbox. Läs hur du gör här.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.